Fijne Feestdagen en een gelukkig 2018

Het eerste jaar van Gastouderopvang Dolfijn zit er bijna op. Een goed moment om terug te kijken naar een bewogen jaartje met veel ups en downs. Ik dacht dat ik al heel wat uitdagende banen had gehad, zoals in de kinderpsychiatrie, de verslavingszorg, de verstandelijk gehandicaptenzorg, enz, enz.

Maar werken als gastouder is toch echt wel de meest pittige baan die ik ooit gehad heb, vooral omdat het toch vaak gezien wordt als een "oppasbaantje"'.

Maar je draait dagen van 11-12 uur, je krijgt allerlei soorten kinderen, ouders en vaak meer familieleden over de vloer. 

Daarbuiten ben je zelfstandige, dus zelf zorgen voor je inkomen, uren declareren ook als de kindjes niet komen of ziek zijn.

Gelukkig zijn er goede Gastouderbureaus die veel hulp en steun bieden in de meeste gevallen. Ook hier moet je als nieuweling wel even goed uitkijken met wie je samen gaat werken, want er zijn ook hele slechte en onprofessionele Gastouderbureaus bij. 

Maar met vallen en opstaan leer je en word je wijzer en dan loopt de opvang langzaam maar zeker vol.

Dit jaar zwaaien we uit met hele leuke kindjes en ouders, een blije dochter die op zaterdag en zondag vraagt wanneer de kindjes weer komen spelen en een tevreden gastouder die nog steeds niet van vroeg opstaan houdt maar wel met plezier gaat werken !

Tot volgend jaar allemaal !!